Live Smart

Kako ZnamNekog funkcionira

Bilo da se radi o svakodnevnim obvezama ili o nekom većem projektu, proces pronalaska stručnjaka nikad nije bio jednostavniji. Evo kako to funkcionira, korak po korak:

 

1. Klijent upisuje koja mu je usluga potrebna te gdje će se ista obavljati. Ponuđene su 2 opcije:

a) Pronađi stručnjaka
 
Platforma prikazuje najbolje ocijenjene stručnjake sukladno navedenoj lokaciji i vrsti usluge.
Klijent može dodatno pretražiti bazu stručnjaka (prema cijeni koju je voljan platiti, prema prosječnoj ocjeni stručnjaka itd.)
 
b) Pokreni aukciju:
 
Klijent unosi tražene podatke. Platforma obavještava sve dostupne stručnjake za obavljanje te usluge, a oni zainteresirani, šalju svoje ponude. Klijent je u mogućnosti pregledati profile stručnjaka u kojima su vidljive ocjene i recenzije drugih korisnika, galerije slika, informacije o usluzi, reference i ostalo.
 
Napomene:
- Na platformi se cijena usluge formira prema satnici stručnjaka (Cijena po satu) ili prema cjeniku stručnjaka (Fiksna cijena).
- Za veće projekte, kao datum početka obavljanja usluge, klijent označava datum kada bi se usluga najkasnije trebala početi obavljati.
- Za lokaciju obavljanja usluge klijent navodi adresu, gdje je to moguće. U protivnom, navodi se grad/mjesto obavljanja usluge.
 

2. Klijent detaljno opisuje vrstu posla/usluge, pregovara sa stručnjakom te ugovara posao.

a) Pronađi stručnjaka:
 
Nakon što je pronašao stručnjaka koji mu odgovora, klijent klikom na Zatraži ponudu otvara zahtjev za obavljanjem usluge. Od klijenta se traži detaljan opis te vrijeme i mjesto obavljanja usluge. Isto se prosljeđuje stručnjaku klikom na Pošalji zahtjev.
 
Stručnjak, ukoliko je zainteresiran, prihvaća zahtjev te klijentu šalje svoju ponudu.
 
Klijent klikom na Prihvati ponudu i ugovori uslugu pristaje na uvjete te ugovara posao.
 
b) Pokreni aukciju:
 
Nakon što je pregledao zaprimljene ponude, klijent klikom na Ugovori ugovara posao.
 
Napomena: Iako je ugovorio uslugu, sve dok ne nastupi dogovoreno vrijeme početka obavljanja usluge, klijent istu može otkazati. Isto vrijedi i za stručnjaka. Penala za otkazivanje usluge na platformi nema. To se naravno ne odnosi na dogovore između stručnjaka i klijenta van platforme (predujmovi, ugovori i sl.).
 

3. Stručnjak obavlja dogovoreni posao/uslugu.

Stručnjak dolazi na dogovorenu lokaciju u dogovoreno vrijeme te obavlja dogovorenu uslugu.
 

4. Klijent plaća stručnjaku.

Plaćanje se u potpunosti odvija van platforme - klijent plaća direktno stručnjaku.
 
Dostupni načini plaćanja zavise o ponudi pojedinog stručnjaka, stoga bi klijent željeni način plaćanja svakako trebao navesti prije ugovaranja posla.
 
Također, stručnjak je po naplati dužan ''zaključiti posao'' na platformi nakon čega se kreira potvrda o izvršenoj usluzi. Klijent u svakom trenutku istu može preuzeti putem svog profila.
 

5. Klijent ostavlja ocjene i recenzije.

Nakon što stručnjak označi uslugu kao završenu, klijent može napisati recenziju te ocijeniti stručnjaka ocjenom od 1 do 5 zvjezdica. Visokom ocjenom i ''lijepom recenzijom'' korisnik može izraziti zahvalnost stručnjaku na odlično obavljenom poslu, a ujedno i pomoći drugim korisnicima pri odabiru stručnjaka na platformi.